PROIECT LANSAT OFICIAL 

Proiect de investiții extrem de important pentru județul Buzău, lansat astăzi oficial. Este vorba despre reabilitarea tronsonului de 30 de kilometri din drumul județean 203K, între comuna Vintilă Vodă și Plaiul Nucului, comuna Lopătari. Valoarea investiției este de aproape 100 de milioane de euro, proiectul urmând a beneficia de o finanțare nerambursabilă de 80 de milioane de euro. Suma este considerată a fi un record în ceea ce privește proiectele cu bani europeni implementate în județul Buzău. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că foarte probabil lucrările ar urma să fie demarate anul viitor.

Potrivit reprezentanților Agenţiei pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, proiectul reprezintă o investiție importantă prin prisma mai multor aspecte.

Tronsonul de drum județean care va intra în reabilitare presupune modernizare de poduri, reabilitarea trotuarelor, dar și amenajarea stațiilor de autobuz.

Numărul de beneficiari se ridică la peste 11.600, respectiv locuitorii primelor trei localități prin care trec cei 30 de kilometri.

Reabilitarea porțiunii de 30 de kilometri din drumul județean 203K urma să se finalizeze pe 31 octombrie 2028.

Related posts